Скільки ж українського хмелю – в «українському» пиві?...
Справжнє українське пиво може вважатися таким, - якщо в його основі будуть лиш натуральні й чисто екологічні: український ячмінь (солод), український хміль, українська вода, - як невід’ємні компоненти якості та безпеки для життя і здоров’я людей і, - які вироблені (приготовлені) лиш в українських умовах (по всьому харчовому ланцюгу) - самими українцями. Для досягнення такого національно-свідомого рівня має бути ВОЛЯ владних мужів на найвищому - національному рівні і відповідна активна позиція, насамперед, - науковців, освітян та молоді…
В цьому я переконався, в черговий раз, перебуваючи і спілкуючись 4 і 5 вересня в рамках виставкових заходів, які організовувало СП «Агроінком». Відрадним було побачити на експозиції НУБіП України новий сорт українського хмелю із специфічними ароматними властивостями. Сказали, що називається: «Максим»... Дали покуштувати пива виготовленого з нього.... Принагідно хочеться висловити вдячність Куцю Олександру Івановичу, директору Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України (єдиний представник такого рівня), який був заявлений в програмі і відкрив 5 вересня Круглий стіл: «Екологізація аграрного виробництва в умовах інтеграції України до європейського економічного простору».
Попри це все, - надія на вихід України з існуючого стану ще живе…
Довідково.
З 4 до 6 вересня 2013 року у Виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» в куточку павільйонна №1 (із входу А) відбулась скромна виставка, яка об’єднувала аж три: 20-та Спеціалізована виставка «Індустрія пива та безалкогольних напоїв»; 9-та Спеціалізована виставка «Fast Food – Індустрія швидкого харчування» та Форум – виставка «Екологічний стандарт якості та безпеки продукції – крок в майбутнє. Також акцентувалось на експозиції «Агро-Лаб» Через відсутність запланованих державних мужів, відкриття цього заходу провів академік НААНУ - Саблук Петро Трохимович.
|