Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Земля і влада... PDF Друкувати Електронна адреса
Істина - Деякі роздуми
Написав Oleksander Kovaliv   
Четвер, 31 травня 2018 11:35

Ключ до перемоги...

За попередніми розрахунками НАН України [Рентні відносини в системі модернізації національного господарства / НАН України, Рада по вивченню продукт. сил України ; ред. Б.М. Данилишин. – К: [б.в.], 2007. – 518 с.], реальна вартість природного капіталу держави – основного національного багатства України
 досягає 320-380 трлн. дол. США, з них приблизно 83-88% – приходиться на природно-ресурсні багатства, що в грошовому еквіваленті доступних (лише 90 трлн. дол. – четверта частина від 360 трлн. дол.) багатств на кожного громадянина припадає близько по 2 млн. доларів (90 трлн. дол. поділено на 45- 43 млн. громадян).

Однак, громадяни України (український народ), – не відчувають і не відчуватимуть реальної вигоди від свого основного національного капіталу – доти, – допоки діятиме в суспільстві та й – у владних структурах гібридний  принцип: «розподіляй і володарюй».

Для цього створюються численні партії, рухи... Нав’язується неправдива інформація, недовіра до всіх – і до всього українського, – до власної держави, її конституції … Втовкмачується у голови малосвідомих і малоосвічених людей (нажаль, їх поки-що – більшість), що, начебто, кожен має мати «свою думку» – про все і до всього, особливо – до проукраїнського… Підтримується брехня, нетерпимість, цькування – і т. д., і т. п… 

Основний ключ до розв’язання цієї проблеми знаходиться у формулі: «У кого земля - у того влада!», – оскільки цього вимагає Конституція України, відповідно до якої – і «земля», і «влада» – належать народу…
Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ.
Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу.

Повноцінна інституалізація цих конституційних норм (ст. 5, 13), також дозволяє Україні відбутися – унітарною, суверенною і незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, в якій забезпечуються права і свободи всіх громадян та гідні умови їхньої життєдіяльності.

Натомість, в Україні майже все робиться, щоб ці два найсакральніших права (на «землю» і на «владу») діяли б як мимобіжні чинники і ніколи не могли б належати народу України. Як наслідок, переважна більшість українців під «землею» дотепер, здебільшого, розуміють: «поле» , «ґрунт»… і впевнені, що це право належить – лише «селянам», а «влада», немовби «поправу», має належати – лише «вибраній еліті». Нажаль, так само думають майже всі ті, – хто «намірився» балотуватись на посаду Президента України чи Народного депутата України… (Із цих причин обминають проблему «ЗЕМЛІ» – через клеймо: «ринку землі»…)

Той кандидат, – котрий сам зрозуміє сутність беззаперечної користі від негайної імплементації в економіку України загальнонаціонального земельного капіталу і від практичної реалізації цього «КЛЮЧОВОГО  ТАНДЕМУ»,  зможе «відкрити очі» критичній масі виборців (громадян), вказуючи на реальні шляхи і механізми розв’язання цієї проблеми, та – переможе – йому народ (виборці) довірить «владарювати» від його імені.


Автор ідеї, сутності, шляхів і механізмів розв’язання окресленої проблеми – Олександер Ковалів 

Сайт:  www.kovaliv.kiev.ua   Контактні телефони: – 050 - 935-05-71 ;  068 – 710-97-02 

Останнє оновлення на Вівторок, 02 лютого 2021 13:24
 
© 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
© 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!