Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Головна Істина Історія
Історія

Оскільки більшість "всезнайків" в царині реформування земельних відносин, в тому числі в Галичині, спотворюють істиний стан, тому я (як безпосередній учасник цього процесу) буду наповнювати цей розділ деякими матеріалами та статтями. Вони висвітлюватимуть зроблені кроки і ...



Настав крах монопольного володіння землею PDF Друкувати Електронна адреса
Істина - Історія
Написав Oleksander Kovaliv   
Четвер, 25 червня 2009 19:34

Івано-франківська обласна Рада розпочала першою в Радянському Союзі (на початку 1990 року) приймати реальні рішення про реформування земельних відносин та природокористування, підготовлені мною. Вже тоді було розроблено тактику і стратегію та шляхи досягнення національних інтересів всієї України - в реальних умовах тогочасного Радянського Союзу.

Мої кроки були максимально відкриті для керівництва і людей, голосно спілкувався з ними (знаючи, що слухають також вороги), і правда ставала нездоланною...

Стартуючи в окремо взятій маленькій за розміром і великій за покликом до волі області та використовуючи чинне, на той час, радянське законодавство вдалося зробити не мало... Я чітко усвідомлював, що поштовх знизу вкрай необхідний... Якщо б такі самі розуміння і бажання тоді були в Києві, то ми б сьогодні не скиглили... 

Але я не втрачаю надії й сьогодні... Щастя не покине мій народ на Богом даній нам землі.

Після введено в дію з 15 березня 1990 року на території України Основ законодавства Союзу РСР і союзних республік про землю, з метою комплексного впровадження задумів, я подавав тактично - стратегічні інформаційні матеріали на розгляд широкого загалу. Зокрема, було опубліуовано інтерв'ю (подаю його нижче). Також читайте сторінку - Було зруйновано “Берлінський мур"...Про земельну реформу в Івано-Франківській області та інші.

Приблизно так виглядало спілкування на початку 1990 року в умовах тоталітарного режиму... Наприклад, - з допомогою відомого на Прикарпатті, досвідченого і загартованого системою журналіста... - Віктора Глянцева, який перейшов працювати у саму авторитетну, на той час, газету "Галичина".

Останнє оновлення на П'ятниця, 29 січня 2010 23:28
Детальніше...
 
Створювалась атмосфера нетерпимості, сіялась недовіра... PDF Друкувати Електронна адреса
Істина - Історія
Написав Oleksander Kovaliv   
Четвер, 25 червня 2009 22:17

Після прийнятих 20 квітня 1990 року сесією Івано-Франківської обласної Ради народних депутатів ухвал «Про впорядкування земельно-територіального устрою» і «Про розв’язання питань земельної реформи» в різних публікаціях і по радіо (особливо в обласних та районних, які, на той час, залишалися компартійними) почало з'являтися багато дезінформації... Про начебто: відсутність нормативних актів щодо землевпорядкування, передачі громадянам земельних ділянок, в тому числі для створення селянських (фермерських) господарств; незаконність проведення землевпорядних робіт з розв’язання питань земельної реформи на території області... При цьому починали лякати людей великими податками та начебто рабською працею... Створювалась атмосфера нетерпимості, сіялась недовіра до діяльності обласної Ради народних депутатів тощо...
Тому після засідання (4 вересня 1990) Президії обласної Ради народних депутатів  я надав відповідну інформацію в газеті “Галичина” (перша демократична газета “Галичина”, заснована обласною Радою, і якій вірила переважна більшість галичан). 

Публікація в розділі «Економіка» за 17 жовтня 1990 року.

 

Кроки земельної реформи

Як виконуються рішення обласної Ради народних депутатів

  • За попередніми розрахунками в області найближчим часом в особисте користування громадян буде передано додатково 99,7 тисячі гектарів землі, з них 38 тисяч гектарів ріллі.
  • Для товарного виробництва продукції селянським (фермерським) господарствам вирішено надавати земельні наділи до 50 гектарів сільськогосподарських угідь, а також пасовища із загальною площею до 100 гектарів.
  •  Реалізація прийнятих обласною Радою народних депутатів ухвал «Про впорядкування земельно-територіального устрою» і «Про розв’язання питань земельної реформи» дає підстави сподіватися, що вже в наступному році жителі області, передусім таких великих міст, як Івано-Франківськ, Коломия, Калуш, матимуть більший вибір овочів і фруктів, молочних продуктів і м’яса. На жаль, проведений нещодавно аналіз здійснення земельної реформи показує, що у багатьох районах в цьому напрямку просувається черепашачими темпами. І справа не в тому, що самі по собі питання передачі громадських угідь конкретним господарям вкрай складні і потребують вдумливої, неспішної роботи спеціалістів, ради з багатьма людьми, врахування багатьох обставин. Ні, не це нині гальмує процес землеустрою, особливо сільськогосподарських угідь. Ось як оцінює ситуацію, що складається, начальник відділу землекористування, землеустрою і охорони земель облвиконкому О. Ковалів.

    Останнє оновлення на Субота, 28 листопада 2009 09:55
    Детальніше...
     
    Про земельну реформу в Івано-Франківській області PDF Друкувати Електронна адреса
    Істина - Історія
    Написав Oleksander Kovaliv   
    П'ятниця, 15 травня 2009 20:07

    Управляючи землями Івано-Франківської області впродовж 12 років (до 1992 року), мною було розроблено і розпочато втілення (вперше в Радянському Союзі) конкретних заходів реформування земельних відносин та прородокористування в області. Завершуючим етапом перших кроків було схвалення їх Ухвалою обласної Ради народних депутатів і включення законних змін у державну звітність - форма 22, станом на 1 листопада 1990 року (тепер форма 6 зем). Це був початок реалізації задумів...

    Ухвала

    Івано-Франківської обласної Ради народних депутатів

    XXI скликання (друга сесія) від 30 жовтня 1990 року

    Про земельну реформу в Івано-Франківській області

    Насильницька колективізація, передача лісів та угідь централізованим лісогосподарським (фактично лісозаготівельним) організаціям, політика неперспективних сіл, хижацьке ставлення до землі, її надр, полів, лук, пасовищ, лісів, водних та інших багатств перетворили галицького селянина у безправного та беззахисного раба.

    Останнє оновлення на Понеділок, 29 листопада 2010 21:42
    Детальніше...
     
    Реформу потрібно робити цілісно й розумно PDF Друкувати Електронна адреса
    Істина - Історія
    Написав Oleksander Kovaliv   
    Четвер, 18 червня 2009 21:22

    Після прийняття сесією Івано-Франківської обласної Ради народних депутатів ухвали " Про земельну реформу в Івано-Франківській області " від 30 жовтня 1990 року на Прикарпатті було реально закінчено перший етап реформування. Закономірно, що з боку противників і прихильників тривало шалене протистояння, продовжувались дискусії, роз'яснення, прозріння, були також окремі поразки. Ми йшли крок за кроком, здавалося - вперед до перемоги... Журналісти і контрольовані владою друковані органи не стояли осторонь...

    Останнє оновлення на Субота, 17 липня 2010 08:23
    Детальніше...
     
    Що таке роздержавлення і приватизація земель шляхом колективізації... PDF Друкувати Електронна адреса
    Істина - Історія
    Написав Oleksander Kovaliv   
    Неділя, 14 червня 2009 21:04

    Зважаючи на те, що переважна більшість земель в Україні складають землі сільськогосподарського призначення, та щоб протистояти становленню незалежної  правової держави, антидержавні сили придумали і  конституційно впровадили тотальну колективну власність на землю. Вважалось, що такими діями буде підсилено монопольне становище комуни.

    Останнє оновлення на Неділя, 19 липня 2009 12:33
    Детальніше...
     
    «ПочатокПопередня1234НаступнаКінець»

    Сторінка 3 з 4
    © 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
    © 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!