Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Головна Статті Наукові
Наукові
Дослідження - тривають... PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Четвер, 28 липня 2022 09:59

 

Проявлення – об’єктно-суб’єктних земельних аспектів… 


Виконуючи планову (на 2021-2025 роки.) фундаментальну науково-дослідну роботу: «Організаційно-економічні засади збалансованого користування природними об’єктами в агросфері України», результати першого етапу (2021 р.)  підтвердили те, що умовне «економіко-правове» користування природними об’єктами права власності Українського народу, в т. ч. в агросфері, ‒ є причинно-наслідковою закономірністю здійснюваної до цього часу так званої «земельної реформи», яка базується на надуманій антиконституційній «колективній» формі власності на землю.
Останнє оновлення на П'ятниця, 29 липня 2022 09:46
Детальніше...
 
Піраміда-модель… PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Понеділок, 06 грудня 2021 11:48

Когнітивна Піраміда – Олександера Коваліва…


Я (Олександер Ковалів) створив і вперше запропонував модель функціонування та розвитку «Звершення земельної реформи в Україні: нова парадигма» у формі піраміди функціонування когнітивної земельної економіки – так званої «Когнітивна Піраміда – Олександера Коваліва», що враховує дії об’єктивних законів живої і неживої природи та суспільства.
 
Про основну сутність, – цих здобутих нових знань, можна також почерпнути інформацію – англійською мовою, в моїй статті: “COGNITIVE LAND ECONOMY” AS A WAY OF ACCOMPLISHMENT THE OBJECTIVE LAWS OF LIVING AND NON-LIVING NATURE AND SOCIETY («КОГНІТИВНА ЗЕМЕЛЬНА ЕКОНОМІКА» як спосіб звершення дії об’єктивних законів живої і неживої природи та суспільства), що надрукована – в науково-практичному журналі «Збалансоване природокористування», № 2, 2021 рік.

Центральним результуючим вектором сумарної дії параметрів моделі ієрархічної системи у формі Піраміди-моделі (Фіг 10, Рис.2.) – є динамічно сформований у просторі та часі світовий рівень комфортної життєдіяльності людини-громадянина України, її сім’ї, родини і громади, в процесі якої (життєдіяльності) забезпечується раціональне земле- і природо-користування та збереження довкілля.

Останнє оновлення на Понеділок, 06 грудня 2021 11:55
 
ТУТ І ЗАРАЗ... PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Понеділок, 29 листопада 2021 21:47

Звершення земельної реформи в Україні за когнітивним принципом позитивної часової преференції

 
Мною (Олександер Ковалів) доведено, що когнітивні земельно-економічні закони збалансованого користування природними об’єктами публічного права власності Українського народу, що спонукатимуть до ефективного біфуркаційного стрибка розвитку країни, з метою забезпечення високого рівня життєдіяльності кожного громадянина в процесі звершення земельної реформи в Україні, як нової парадигми, – функціонуватимуть за когнітивним принципом позитивної часової преференції…

Про це та інші передумови, що спричинили рух до керованого «хаосу», особливо в агросфері, в якій наглядно проявилися наслідки корупційних і олігархічних схем (мораторій, рейдерство, самоправство, безвідповідальність тощо), а також Російської воєнної агресії – й спонукають громадян України захищатися і діяти «тут і зараз» – на основі конституційного прагматизму, йдеться в моїй науково-практичній статті: «Звершення земельної реформи в Україні за когнітивним принципом позитивної часової преференції».


Останнє оновлення на Вівторок, 22 лютого 2022 21:37
 
НОВЕ - В НАУЦІ... PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Субота, 18 вересня 2021 12:06

Когнітивна земельна економіка


Мною (Олександер Ковалів) відкрито «вперше» засади «Когнітивної земельної економіки» та шляхи, методи і механізми їх реалізації (на якісно новій еволюційній основі) – в процесі звершення земельної реформи в Україні як Нової парадигми, що враховують дії об’єктивних законів живої і неживої природи та суспільства.
 
Про основну сутність,  цих здобутих нових знання, можна також почерпнути інформацію,  в моїй актуальній статті: «КОГНІТИВНА ЗЕМЕЛЬНА ЕКОНОМІКА» – основний ключ до звершення земельної реформи в Україні як нової парадигми, що надрукована – на шпальтах науково-практичного журналу «Ефективна економіка», № 6, 2021 рік.

Останнє оновлення на Вівторок, 11 січня 2022 10:15
 
2 - причинно-наслідкові аспекти… PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Середа, 11 серпня 2021 21:13

ГОЛОВНА НЕВРЕГУЛЬОВАНА В УКРАЇНІ ПЕРЕДУМОВА ПОГІРШЕННЯ ЯКІСНОГО СТАНУ ПРИРОДНИХ ОБ’ЄКТІВ


На державне замовлення, мною (Олександер Ковалів) виконано в – 2020 році пошукову наукову роботу: «З’ясування головної неврегульованої в Україні передумови погіршення якісного стану природних об’єктів в агросфері» (№ ДР 0120U000146). За результатами виконання завдання опубліковано дві статті в науково-практичному журналі «Збалансоване природокористування».

В номері (4/2020) цього журналу друга (підсумковастаття: «Головна неврегульована в Україні передумова погіршення якісного стану природних об’єктів» (стор. 5–16).

У цій статті обґрунтовано необхідність ліквідації розбіжностей між справжніми правочинами, декларованих норм Конституції України, і вже діючим законодавством та законами, які прийматимуть у майбутньому. Встановлено, що найсуттєвішим корупційним порушенням та унеможливленням державного регулювання земельних відносин і природокористування на землях сільськогосподарського призначення є – відсутність до цього часу функціонуючого Державного кадастру ґрунтів в агроландшафтах України (Державний кадастр агросфери України). З’ясовано, що через відсутність впродовж чверть століття також конституційно декларованого спеціального Закону України «Про право користування природними об’єктами права власності Українського народу», порушуються права їх власника (всіх громадян України) і відбувається самочинне використання капіталу нації.

Останнє оновлення на Субота, 18 вересня 2021 12:19
 
«ПочатокПопередня123456НаступнаКінець»

Сторінка 3 з 6
© 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
© 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!