Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Головна Статті Наукові
Наукові
1 - причинно-наслідкові аспекти… PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Середа, 11 серпня 2021 20:51

ОСНОВНІ ПРИЧИННО-НАСЛІДКОВІ АСПЕКТИ ПОГІРШЕННЯ ЯКІСНОГО СТАНУ ПРИРОДНИХ ОБ’ЄКТІВ В АГРОСФЕРІ УКРАЇНИ


На державне замовлення, мною (Олександер Ковалів) виконано в – 2020 році пошукову наукову роботу: «З’ясування головної неврегульованої в Україні передумови погіршення якісного стану природних об’єктів в агросфері» (№ ДР 0120U000146). За результатами виконання завдання опубліковано дві статті в науково-практичному журналі «Збалансоване природокористування».


У цій статті встановлено, що існуюча бездіяльність і незрозуміла пасивність органів влади до дієвої реалізації вимог чинних законодавчих норм стосовно раціонального використання й охорони ґрунтів, як природних об’єктів права власності Українського народу, сприяє безкарній вседозволеності та безвідповідальності користувачів ресурсів і власників земельних ділянок. Доведено, шо звершення земельної реформи як нової парадигми має базуються на ґрунтовному пізнанні й правдивому розкритті нових знань конституційного прагматизму як вимог до реалізації національних інтересів через першочергове задоволення конституційних прав громадян України.

Останнє оновлення на Четвер, 12 серпня 2021 10:51
 
2 - економіко-правові аспекти… PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Середа, 11 серпня 2021 20:35

СУТНІСТЬ КОНСТИТУЦІЙНОЇ ФОРМУЛИ ЗАХИСТУ ПРАВ УСІХ СУБЄКТІВ ПРАВ ВЛАСНОСТІ І ГОСПОДАРЮВАННЯ В ПРЦЕСІ КОРИСТУВАННЯ ПРИРОДНИМИ ОБ’ЄКТАМИ ЧУЖОЇ ВЛАСНОСТІ


На державне замовлення, мною (Олександер Ковалів) виконано в – 2019 році пошукову наукову роботу: «Оцінка економіко-правових аспектів користування природними об’єктами права власності Українського народу». (№ ДР 0119U001089). За результатами виконання завдання опубліковано дві статті в науково-практичному журналі «Збалансоване природокористування».


Розкрито основні причини привласнення земельного капіталу української нації. Доведено, що подальший розвиток збалансованих і прозорих ринкових земельних відносин та природокористування – на користь громадян України, потребує розмежування функціональної чинності конституційного права власності «на землю» Пропонується в процесі звершення земельної реформи в Україні повноцінно реалізувати також конституційну формулу: «Держава забезпечує захист прав усіх суб’єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки», що підсилить прогнозований економічний, екологічний і соціальний ефект на користь всіх громадян України. Вбачається, що лише на такій здійсненій основі появиться можливість розпочати формування нового законопроекту «Про обіг земельних ділянок сільськогосподарського призначення».

Останнє оновлення на Субота, 18 вересня 2021 12:19
 
1 - економіко-правові аспекти… PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Середа, 11 серпня 2021 18:57

ОСОБЛИВІ ПЕРЕДУМОВИ ПОДАЛЬШОГО РОЗВИТКУ РИНКОВИХ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН В АГРОЛАНДШАФТАХ УКРАЇНИ


На державне замовлення, мною (Олександер Ковалів) виконано в – 2019 році пошукову наукову роботу: «Оцінка економіко-правових аспектів користування природними об’єктами права власності Українського народу». (№ ДР 0119U001089). За результатами виконання завдання опубліковано дві статті в науково-практичному журналі «Збалансоване природокористування».


У цій статті охарактеризовано сучасний стан природокористування поза межами міст України. Розкрито сутність конституційної норми стосовно права власності Українського народу на землю та її природні ресурси як на природні об’єкти. Обґрунтовано особливі передумови інституціонального розвитку ринкових земельних відносин і природокористування в агроландшафтах України як  першочергові заходи. Доведено необхідність невідкладного введення, здійснюваної дотепер, земельної реформи - в чинне конституційне поле України.

Останнє оновлення на Четвер, 12 серпня 2021 10:50
 
Пропоную особливі й першочергові кроки… PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Субота, 13 травня 2017 08:47

 

ОСОБЛИВОСТІ ІНСТИТУЦІОНАЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗВЕРШЕННЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ


У статті обґрунтовано особливості інституціонального забезпечення звершення земельної реформи в Новій України, які вимагають інституціоналізувати конституційні норми стосовно землі та її природних ресурсів – основного національного багатства, що перебуває під особливою охороною держави, розмежовуючи інститут права власності Українського народу як природний об'єкт від інституту права власності на земельну ділянку як об'єкт нерухомості

В останньому номері (1/2017) журналу «Збалансоване природокористування» опубліковано мою статтю (сторінки.83-87) щодо особливостей Інституціонального забезпечення звершення земельної реформи в Україні. Рекомендую ознайомитись із журналом та з "особливостями".  Збалансоване природокористування.

 

Останнє оновлення на Четвер, 05 жовтня 2017 07:33
 
Звершення земельної реформи в Україні PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Субота, 18 червня 2016 21:07

 Стаття

Деякі основні змінні чинники економіки природокористування у процесі звершення земельної реформи в Україні // Електронне наукове фахове видання "Ефективна економіка", № 5. - 2016 –  Режим доступу: 800x600 http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=4959&p=1   

Останнє оновлення на П'ятниця, 15 вересня 2017 10:47
Детальніше...
 
«ПочатокПопередня123456НаступнаКінець»

Сторінка 4 з 6
© 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
© 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!