Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Партій багато, земля одна PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Дзеркало тижня і День
Написав Oleksander Kovaliv   
Субота, 13 липня 2019 14:41
 

Забули про справжнього власника землі ― громадян України…

 
Через олігархічні телеканали і пресу нав’язується неправдива інформація щодо необхідності запровадження «ринку землі», сіється недовіра до всіх ― і до всього українського, до власної держави, ― її конституції, особливо перед черговими виборами…

Як наслідок, переважна більшість українців під землею здебільшого розуміють "поле" чи "ґрунт" і впевнені, що право на них належить лише умовним селянам…
Насправді, відповідно до Конституції України власниками землі та її природних ресурсів як природних об'єктів права власності українців, основного національного багатства, є — усі громадяни України, в тому числі  й ― селяни..
 
Такий загальнонаціональний капітал нації (усіх громадян), ― не може бути предметом купівлі-продажу, застави і не підлягає відчуженню в будь-який спосіб. Але слід говорити про земельні ділянки як об'єкти цивільних прав, що перебувають у власності (державній, комунальній, приватній), є капіталом її власника і, навпаки, можуть бути предметом купівлі-продажу та підлягають відчуженню.
 
Тому, лише після введення здійснюваної дотепер земельної реформи в чинне конституційне поле України, а також після виконання, окреслених мною, першочергових заходів як особливих передумов інституціонального розвитку земельних відносин і природокористування, можна вести розмову про подальшу участь упорядкованих земель сільськогосподарського призначення в ринкових відносинах і про місце сьогоднішнього великого аграрного бізнесу в цьому процесі.
 
Щоб просвітити виборців ― у цій царині, газета "Дзеркало тижня" (13-19 липня 2019 року) надрукувала мою статтю «Партій багато, земля одна».
Останнє оновлення на Неділя, 14 липня 2019 19:59
 
© 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
© 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!